سیر سیاه چه ضرری دارد 2024-03-05
سیر سیاه؛ از خواص و عوارض تا طرز تهیه چطور
طبق گزارشی که توسط دانشگاه یوتا منتشر شد، مصرف سیر ممکن است با روفکوکسیب، دارویی برای درمان التهاب، تداخل ایجاد کند. اگر چه علت دقیق این مسئله هنوز روشن نیست، برخی کارشناسان معتقدند ممکن است عصب سهقلوی مغز – مسیر اصلی درد در بدن – در این میان دخیل باشد. مصرف سیر ممکن است این عصب را به ترشح مولکولهای پیامرسان عصبی به نام نوروپپتیدها تحریک کند؛ این مولکولها به سمت غشای پوششی مغز میروند و باعث سردرد میشوند.
سیر سیاه دکتر بیز به عنوان یک منبع غنی از ترکیبات مفید شناخته میشود، اما باید توجه داشت که مصرف آن برای همه مناسب نیست. این تاثیر سیر در گزارشی عنوان شده است که توسط مرکز پزشکی دانشگاه مریلند به چاپ رسید؛ سیر میتواند خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین خاطر، نباید سیر را همراه با داروهای رقیق کنندهی خون مصرف کرد؛ به ویژه اگر در حال مصرف داروهای رقیق کنندهی خونی نظیر وارفارین، کلوپیدوگرل، و آسپیرین باشید. همچنین مهم است بدانید، بهتر است دستکم دو هفته مانده به انجام عمل جراحی مصرف سیر را متوقف کنید – زیرا سیر میتواند خونریزی را طولانی کند و باعث به هم ریختن فشار خون شود.
برای بهترین نتیجه، روغن سیر سیاه برای مو را میتوان به مدت 30 دقیقه روی پوست سر ماساژ داده و سپس با یک شامپوی ملایم شستوشو داد. استفاده منظم از این روغن میتواند رشد مو را تقویت کرده و از نازک شدن و شکنندگی آن جلوگیری کند. سیر سیاه، نوعی سیر تخمیرشده است که طی فرآیندی کنترلشده در شرایط دمایی بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد و رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد طی چند هفته تا چند ماه به دست میآید. در این فرآیند، ترکیبات موجود در سیر تغییر کرده و رنگ آن سیاه میشود، درحالیکه بافتی نرم، ژلهای و طعمی متمایل به شیرین و ملایم پیدا میکند. برخلاف سیر خام، سیر سیاه بوی تند ندارد و از این رو در آشپزی، بهویژه در غذاهای آسیایی، برای ایجاد طعمی خاص استفاده میشود. سیرسیاه علاوه بر ویژگیهای طعمی منحصربهفرد، حاوی ترکیبات مفیدی است که در صنایع غذایی و سلامت مورد توجه قرار گرفته است.
پروویتامین A که به مقدار مناسب در سیر یافت می شود، می تواند به بتاکاروتن تبدیل شود، یک آنتی اکسیدان ارزشمند که می تواند مستقیماً از سلامت بینایی محافظت کند. تحقیقات این ترکیب را با نرخ کمتر دژنراسیون ماکولا و پیشرفت کندتر آب مروارید مرتبط دانسته است. این غذاها فقط برای چند هفته در هر سال در دسترس هستند، بنابراین کسانی که عاشق آشپزی هستند، به دنبال این افزودنی های خوش طعم به دستور العمل های تابستانی باشند.
تبلیغات شرکتهای مختلف درباره خواص سیر سیاه در این زمینه نیز باید با احتیاط بررسی شود. بنابراین، اگر قصد استفاده از سیر سیاه برای درمان این مشکل را دارید، بهتر است انتظاراتی معقول داشته باشید. تاکنون مضرات سیر سیاه خطرناک گزارش نشده است اما بهتر است در مصرف این محصول مانند تمام محصول های گیاهی زیاده روی نفرمایید چون ممکن است در دراز مدت مضرات سیر سیاه را در پی داشته باشد. برای دانستن خواص سیر برای لاغری و جایگاه آن در رژیم لاغری به مقاله ما با عنوان مراجعه نمایید. در صورتی که فشار خون پایینی دارید، این ماده میتواند موجب افت بیشتر فشار خون شود و مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. در صورتی که پس از مصرف سیر، بدنتان شروع به نشان دادن علائم آلرژی میکند، بهتر است از مصرف سیر سیاه نیز خودداری کنید؛ حتی اگر به صورت پودر و یا قرص باشد.
سیر سیاه دکتر بیزافرادی که برای درمان یا پیشگیری از ایجاد لخته خون در شریان ها از قرص وارفارین استفاده می کنند، در این دسته قرار می گیرند. سیر سیاه همانند سیر خام تازه میتواند میزان قند خون را تنظیم کند و برای درمان گیاهی دیابت استفاده میشود. پایین آمدن قند خون بالا از بروز بیماریهای جدی مانند دیابت، نارسایی کلیوی، و سایر بیماریها جلوگیری میکند.
بنابراین، در ادامه به برخی از عوارض جانبی مصرف سیر خام اشاره میکنیم. در یک مطالعه دیگر هم مشاهده شد که عصاره سیر سیاه کهنه میتواند سلولهای سرطانی روده بزرگ را سرکوب کند. با این حال، این یافته توسط مطالعات انسانی قدیمیتر تایید نمیشود. بنابراین لازم است محققان تحقیقات بیشتری در مورد خواص سیر سیاه برای مبارزه با سرطان انجام دهند.
روغن سیر سیاه معمولا از دانههای سیر سیاه استخراج میشود و به عنوان یک ماده تغذیهای و محصول طبیعی، برای مراقبت از موها مورد استفاده قرار میگیرد. روغن سیر سیاه حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامینها و مواد معدنی است که استفاده از آن به تغذیه و تقویت موها کمک کرده و باعث افزایش لطافت و قدرت موها میشود. ترکیبات موجود در این روغن با تقویت ساختار موها، به بهبود وضعیت موهای آسیب دیده و شکننده کمک میکند. سیر خواص گرمی دارد که باعث تقویت گرمای داخلی بدن میشود و به خوبی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونتها و بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف سیر میتواند به افزایش سطح انرژی در بدن کمک کند و خستگی را کاهش دهد. مصرف سیر سیاه میتواند عملکرد مغز را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.
به دلیل افزایش تولید کلاژن و بهبود گردش خون، سیرسیاه گزینهای طبیعی برای مراقبت از پوست و جلوگیری از پیری زودرس محسوب میشود. برای بهرهمندی از سیر سیاه برای لاغری، طریقه مصرف سیر سیاه برای لاغری شامل مصرف روزانه 1 تا 2 حبه به صورت ناشتا یا همراه با وعدههای غذایی است. ترکیب آن با آب ولرم یا اضافه کردن به سالادها و غذاهای کمکالری نیز میتواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد و اثرات چربیسوزی آن را افزایش دهد.
سیر یکی از گیاهان دارویی با قدمت طولانی است که از زمانهای قدیم در سراسر جهان به عنوان یک ماده غذایی و دارو استفاده میشد. این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و فواید بیشماری برای سلامت، لاغری و گوارشی دارد. قبل از مصرف این ماده غذایی برای درمان مشکلات خود حتما با متخصص طب سنتی مشورت کنید. میتوانید از طریق سایت دکترتو به صورت حضوری یا آنلاین با پزشک در ارتباط باشید. خواص سیر سیاه چیست؟ میزان کالری سیر سیاه در رژیم غذاییسیر سیاه برای اندامهای مختلف بدن مفید است و احتمال بیماری را کاهش میدهد.۲.
مصرف روزانه یک تا دو حبه سیر خام به روند چربیسوزی شکم کمک میکند. زیاده روی در مصرف سیر با پایین آوردن فشار خون مادر در بارداری ممکن است روی جنین اثر منفی بگذارد و سوزش معده داشته باشد. اما مصرف متعادل آن به خاطر داشتن آنتی اکسیدان و خاصیت ضدالتهابی برای رژیم غذایی بارداری مفید است. سیر با تنظیم میزان کلسترول و پایین آوردن فشار خون اثر مثبتی روی سلامت قلب دارد. زیاد روی در مصرف سیر ممکن است خطرناک باشد، از مضرات سیر برای قلب میتوان به تپش قلب، جلوگیری از لخته و انعقاد خون اشاره کرد.
برای بهرهمندی از خواص سیر سیاه بدون هر گونه عوارض جانبی، توصیه میشود که روزانه تنها یک تا دو حبه سیر سیاه مصرف کنید. افت فشار خون و افت قند خون رایج ترین عوارض استفاده بیش از حد از سیر سیاه در طول روز هستند. عدم توجه به موارد بالا می تواند منجر به بروز عوارض جانبی در افرادی شود که نباید این محصول را استفاده کنند.
احتمالا پس از آشنایی با فواید این سیر این سؤال برای شما ایجاد شده است که سیر سیاه از کجا بخریم. میتوانید این سیر را به شکلهای مختلفی مانند بوتههای کامل یا پودر از فروشگاههای آنلاین، عطاریها و فروشگاههای محصولات سلامتی تهیه کنید. قبل از بازشدن بسته میتوانید آن را در دمای اتاق نگهداری کنید، ولی پس از بازشدن بسته حداکثر ۱ ماه در یخچال قابلنگهداری است. در پژوهشی با سوژه حیوانی مشخص شد که سیر سیاه خواص ضدچاقی دارد؛ حیواناتی که با سیر سیاه تغذیه شده بودند، از سایر حیوانات افزایش وزن کمتر و لایههای چربی شکمی نازکتری داشتند. اطلاعات محدودی در مورد تاثیر سیر روی زنان باردار وجود دارد. به همین دلیل، توصیه میشود این افراد قبل از اضافه کردن سیر سیاه به رژیم غذایی خود با متخصص زنان مشورت کنند.
سیر سیاه، با خواص منحصربهفرد خود، جایگاه ویژهای در تغذیه و طب سنتی دارد. از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود سلامت قلب و گوارش، این ماده ارزشمند میتواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد. بااینحال، برای بهرهمندی از تمام مزایای آن، انتخاب محصولی باکیفیت و دارای تأییدیههای لازم اهمیت زیادی دارد.
این تأثیر ممکن است از طریق کاهش مقاومت به انسولین یا افزایش ترشح انسولین رخ دهد. به علاوه، سیر سیاه یک منبع غنی از آنتیاکسیدانها است، که نقش مهمی در پیشگیری از دیابت و مشکلات مرتبط با آن دارند. هوموسیستئین که نوعی آمینواسید تولید شده در بدن است میتواند به دیواره عروق آسیب زده و زمینه را برای بیماریهای قلبی و عروقی فراهم کند..
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می کنند و در غیر این صورت ممکن است منجر به بیماری های مختلف شود. داروکده، بهعنوان بزرگترین داروخانه آنلاین ایران، مرجع معتبری برای خرید سیر سیاه اصل با تضمین کیفیت و قیمت مصوب است. داروکده با بهرهگیری از زیرساختهای لجستیکی، تمامی سفارشها را در کوتاهترین زمان ممکن و با بستهبندی استاندارد و ایمن ارسال میکند.
مصرف سیر سیاه میتواند علائم آلرژی را تشدید کرده و مشکلات جدیتری ایجاد کند. سیر سیاه به عنوان یک مکمل غذایی با خواص متعدد شناخته میشود، اما باید توجه داشت که مصرف آن برای همه مناسب نیست. افرادی که به مشکلات گوارشی، حساسیت به سیر، مصرف داروهای خاص یا فشار خون پایین مبتلا هستند، باید از مصرف سیر سیاه خودداری کنند یا با احتیاط و تحت نظر پزشک از آن استفاده کنند. به طور کلی، پیش از افزودن هر نوع مکمل به رژیم غذایی خود، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه توصیه میشود. سیر خام با تخمیر در دما و رطوبت کنترلشده به سیر سیاه تبدیل میشود.
بهترین زمان برای خوردن سیر برای لاغری، صبحها با معده خالی است چرا که باعث تجزیه و هضم چربی انباشته شده بدن میشود. مواد موجود در سیر باعث تسریع چربی سوزی و کالری سوزی شده و احساس سیری زودرس ایجاد کرده و اشتها را کاهش میدهد. مصرف زیاد سیر سیاه میتواند باعث بوی دهان و بدن و شکمدرد شود. سیر سیاه و سیر معمولی ممکن است در درمان مشکلات جنسی مؤثر باشد، اما شواهد قطعی در این زمینه وجود ندارد. برخی تحقیقات نشان میدهد که مواد غذایی غنی از روی و منیزیم میتوانند به درمان زود انزالی کمک کنند و سیر سیاه منبع خوبی از این مواد است. افرادی که به سیر یا ترکیبات آن حساسیت دارند، باید از مصرف سیر سیاه پرهیز کنند.
استفاده از این نوع سیر به مصر باستان برمیگردد و از آن در طب سنتی هند و چین نیز استفاده میشود. سیر سیاه طی فرایند تخمیر و کهنگی (aging) تولید میشود که به آن واکنش مایارد یا مایار (Maillard reaction) میگویند. مطالعات بر روی رت ها نشان داده است که سیر سیاه در صورت آسیب کبدی اثرات محافظتی دارد و از آسیب بیشتر کبد جلوگیری می کند. این تحقیق مقدماتی است و دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد خواص بالقوه سیر سیاه در مبارزه با سرطان انجام دهند. چندین مطالعه حاکی از تاثیر مثبت سیر سیاه در مبارزه با سلول های سرطانی است.
در اواخر بهار یا اوایل تابستان،برگ سیر را در بازارهای کشاورزان پیدا خواهید کرد. اگر واقعاً سیر دوست دارید، همیشه می توانید آنها را در باغ خود پرورش دهید و هم از پیاز و هم ازبرگ سیر استفاده کنید. از آنجایی که برگ ها شبیه لوبیا سبز بسیار بلند به نظر می رسند، در نتیجه می توانید آنها را به طول دو اینچ برش دهید و همه آنها را در وینگرت لیمویی بریزید. بر خلاف سیر معمولی، که به نوعی وسیله نیاز دارد تا طعم خود را به دهان منتقل کند، برگ ها خودکفا هستند. رشته ماکارونی پخته شده مورد علاقه خود را همراه با پستو بپوشانید تا یک وعده غذایی لذیذ داشته باشید، پستو را روی نان فرانسوی به عنوان یک پیش غذا بمالید. برگ ها را می توان کباب، آب پز، بخار پز، سرخ ، کبابی یا خورشتی کرد.
طرز تهیه سیر سیاه یک روش طبیعی و کنترلشده است که طی آن سیر خام در معرض دما و رطوبت بالا قرار میگیرد. این فرآیند که معمولاً چند هفته تا چند ماه طول میکشد، بدون نیاز به هیچ افزودنی یا ماده شیمیایی انجام میشود. در این شرایط، ترکیبات درون سیر تحت واکنش میلارد قرار میگیرند؛ واکنشی که باعث تغییر رنگ سیر به سیاه، کاهش بوی تند و ایجاد بافتی نرم و ژلهای میشود.
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکندآنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه التهاب را کاهش میدهند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را از بین میبرند و از استرس اکسیداتیو که به آسیب سلولی منجر میشود جلوگیری میکنند. داشتن سیستم ایمنی سالم و قوی به این معنی است که بدن شما میتواند به طور موثرتری با عفونتها و باکتریها مبارزه کند. به علاوه بهتر است، بيماران حداقل 7 روز قبل از جراحي از پیش تعیین شده، مصرف گياه را متوقف نمايند. سیر سیاه برای جوش به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی قوی، میتواند به درمان آکنه و کاهش التهابهای پوستی کمک کند. همچنین، این ترکیبات باعث کاهش التهاب، کنترل چربی پوست و جلوگیری از بسته شدن منافذ میشوند که در نتیجه از ایجاد جوشهای جدید جلوگیری میکند.
سیر سیاه ممکن است به جلوگیری از التهابی که می تواند حافظه را مختل کرده و عملکرد مغز را در طول زمان بدتر کند، کمک کند. شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که اسم سیر سیاه را برای ... در بیشتر موارد، مصرف سیر به میزان متعادل در شیردهی خطری برای مادر و نوزاد ندارد. اگر با هدف لاغری و چربی سوزی میخورید بهترین زمان مصرف سیر صبحها و به شکل ناشتاست. همچنین، قیمت سیر سیاه لاغری در مقایسه با انواع دیگر ممکن است کمی بیشتر باشد، چرا که معمولاً تحت فرایندهای خاصی تولید میشود. طبق گزارشها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد.
در یک مطالعه حیوانی دیگر، عصاره سیر سیاه به کاهش تریگلیسیرید و کلسترول تام در موشهایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، کمک کرد. بالا رفتن سطح تریگلیسیرید و کلسترول تام در خون معمولا نشاندهنده افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. مطالعات معتبر علمی، تأکیدی قوی بر خواص ضد سرطانی سیر سیاه دارند. بر اساس این تحقیقات، سیر سیاه تا ۴.۵ برابر آنتیاکسیدانها و مواد ضد سرطانی بیشتری نسبت به سیر سفید را ارائه میدهد.
در نتیجه، حبههای سیر در اثر واکنش میلارد به رنگ قهوهای و سپس سیاه درمیآیند. به نظر نمی رسد سیر سیاه عوارض جانبی عمده ای داشته باشد اما اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید یا به سیر حساسیت دارید باید از مصرف مقادیر زیاد آن اجتناب کنید. گفتنی است یک مطالعه اثرات عصاره سیر کهنه شده را بر لخته شدن خون در میان افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند مورد بررسی قرار داد و دریافت که خطر جدی ندارد. محققان دریافتند که سیر خام و سیاه به باز کردن گردش خون برای محافظت از قلب در برابر آسیب کمک می کنند. توجه به این نکته مهم است که برخی از این نتایج حاصل از مطالعات حیوانی است و دانشمندان باید مطالعات بیشتری در مورد اثرات سیر سیاه بر دیابت و سطح قند خون در انسان انجام دهند.
خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهدمطالعات انجامشده روی حیوانات نشان دادهاند که سیر سیاه عوامل خطر بیماری قلبی از جمله کلسترول تام، کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید را در خون کاهش میدهد. همچنین مصرف خوراکی های شور می توانند تا حدودی میزان افت فشار پس از مصرف سیر سیاه را تا حدود بسیار زیادی جبران کند. سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. اما مصرف بیش از حد این محصول می تواند تعادل رادیکال های آزاد در بدن را به هم بزند. علاوه بر این، مصرف سیر خام همراه با غذاهای سنگین ممکن است برای برخی افراد با کبد چرب مشکلات گوارشی ایجاد کند. زیادهروی در مصرف سیر به خاطر آنتی اکسیدان موجود در آن ممکن است باعث آسیب کبدی شود.
این نوع سیر علاوه بر اینکه بدون بو است، طعم شیرین و ملایمی نیز دارد. علیرغم خواص بیشمار نام برده شده برای این محصول، موارد منع مصرف سیر سیاه باید به شدت مورد توجه قرار گیرند. هر چند استفاده از سیر سیاه بسیار توصیه شده است، اما مصرف این محصول برای برخی از افراد می تواند مضر باشد.
خواص سیر سیاه برای معده چیست؟تحقیقات نشان میدهد که سیر سیاه احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد. خوردن سیر سیاه خام در مقادیر زیاد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند نیز ممکن است بخواهند از مصرف سیر سیاه در مقادیر زیاد اجتناب کنند.
انتها و جوانه ها را برش بزنید، روغن، نمک و فلفل بریزید و روی گریل روی شعله متوسط قرار دهید. آنقدر بپزید تا بیرون آن سرخ شود و داخل آن نرم شود - حدود 10 دقیقه. آنها را به قطعات 2 اینچی خرد کنید و به مدت چهار تا پنج دقیقه در روغن روی حرارت متوسط رو به بالا بریزید. آنها همچنین یک راه عالی برای افزودن رنگی از رنگ بهاری هستند تا غذای شما را برای عکس آماده کنند. از سبزیجات خوش خوراک و فصلی می توان به برگ های سبز سیر اشاره کرد.
چون بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که این ماده غذایی میتواند رسوب چربی را در کبد کاهش دهد. سیر سیاه یکی از فرآوردههای طبیعی ارزشمند است که به دلیل خواص متعدد خود در سلامت عمومی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد بدن، طرفداران زیادی دارد. این محصول که حاصل فرآوری سیر سفید در شرایط خاص تخمیر و دما است، از دیرباز در طب سنتی شرق آسیا مورد استفاده قرار گرفته و امروزه نیز در سراسر جهان بهعنوان یک مکمل طبیعی محبوب شناخته میشود. علاوه بر مزایای فراوان، قیمت آن نیز برای مصرفکنندگان اهمیت ویژهای دارد. سیر سیاه با کاهش چربی موجود در خون، تحت تاثیر قرار دادن عروق و رگها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، مانند فشار خون و سکته، نقش بسزایی ایفا میکند. سیر سیاه با کاهش چربی موجود در خون، تأثیر مثبتی بر روی رگها دارد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، از جمله فشار خون و سکته را کاهش میدهد.
هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعدههای غذاییتان میتوانند باشند. تاکنون مضرات سیر سیاه خطرناک گزارش نشده است اما بهتر است در مصرف این محصول مانند تمام محصول های گیاهی زیاده روی نفرمایید چون ممکن است در دراز مدت مضرات سیر سیاه را در پی داشته باشد. برای دانستن خواص سیر برای لاغری و جایگاه آن در رژیم لاغری به مقاله ما با عنوان خواص سیر برای لاغری مراجعه نمایید.
افزون بر این، خواص ضدالتهابی و آنتیباکتریایی سیر سیاه باعث کارآیی بهتر دستگاه گوارش میشود. همچنین، یافتههای علمی نشان میدهند که این ماده در تنظیم سطح قند خون و افزایش حساسیت به انسولین تأثیرگذار بوده و میتواند در مدیریت دیابت مفید باشد. از دیگر مزایای خواص سیر سیاه برای مردان، اثرات مثبت آن بر سلامت باروری است. ترکیبات گوگردی و آنتیاکسیدانی موجود در این ماده میتوانند باعث تنظیم سطح تستوسترون و افزایش کیفیت اسپرم شوند. برخی تحقیقات نیز نشان دادهاند که سیر سیاه ممکن است با افزایش میل جنسی و بهبود عملکرد تولیدمثلی مرتبط باشد. علاوه بر این، سیر سیاه دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی است که میتواند به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
اما امروزه مصرف آن در سایر نقاط جهان هم رواج پیدا کرده است. سیر سیاه با وجود فواید متعدد، ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد. افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مانند مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) یا زخم معده، ممکن است پس از مصرف آن دچار نفخ، سوزش معده یا ناراحتیهای گوارشی شوند. همچنین، افرادی که به سیر یا ترکیبات گوگردی حساسیت دارند نیز باید از مصرف سیر سیاه خودداری کنند، زیرا ممکن است دچار واکنشهای آلرژیک مانند خارش، بثورات پوستی یا مشکلات تنفسی شوند. همچنین، در افرادی که دچار فشار خون بسیار پایین هستند، مصرف سیر سیاه ممکن است باعث افت بیشتر فشار خون شود.
خواص سیر شامل کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و خطر بیماریهای قلبی و عروقی، و بهبود عملکرد گوارش میشود. سیر، یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی و با ارزش است که در سراسر جهان شناخته شده است. خواص سیر سیاه برای پوست به اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی ترکیبات زیستفعال باز میگردد. این ترکیبات باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند که در نتیجه موجب کاهش چینوچروک و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست میشوند. همچنین، سیر سیاه میتواند از طریق مهار آنزیمهای تجزیهکننده کلاژن، به حفظ جوانی و استحکام پوست کمک کند.
آنتیاکسیدانهای سیر میتوانند بر گردش خون، سطح انرژی و دیگر مولفههای مهم در فعالیت جنسی اثر بگذارند. توصیه می شود ورزشکاران بوته های سیر رابه وعده های غذایی و اسموتی اضافه و قبل از تمرین های ورزشی میل می کنند. یکی از واضحترین تاثیراتی که استفاه از سیر سیاه بر سیستم گردش خون انسان میگذارد، رقیقتر شدن خون است. رقیقتر شدن خون، میتواند افرادی که با اختلالات انعقادی درگیر هستند را با مشکلات جدی مواجه کند. از این رو میتوان اثر آن را بر خلاف تاثیر داروهای ضد انعقاد خون در نظر گرفت و این یعنی این ماده با داروهای ضد انعقاد خون تداخل دارد. برخی شواهد حاکی از این است که ممکن است سیر سیاه با داروهای مربوط به مشکلات کلیه تداخل داشته باشد، روند درمان را کند کرده و شرایط بیمار را به تدریج بدتر کند.
این افزایش در خواص ضد سرطانی بخصوص به تولید ترکیبات گوگردی یا اورگانوسولفور در فرآیند تخمیر نسبت داده میشود، که نقش مهمی در نابودی رادیکالهای آزاد و جلوگیری از رشد سرطان دارند. سیر سیاه حاصل تخمیر سیر سفید در دما و رطوبت کنترلشده به مدت چند هفته است. این فرایند باعث میشود ترکیبات گوگردی و آنتیاکسیدانهای موجود در سیر افزایش یافته و طعم و بوی آن ملایمتر و کمی شیرینتر شود. به همین دلیل، افرادی که از بوی تند سیر سفید ناراضی هستند، میتوانند از سیر سیاه بهره ببرند.
به عنوان مثال، یک مطالعه روی موشها نشان داد که مصرف این سیر به تنظیم متابولیسم چربی و کاهش کلسترول خون کمک میکند. همچنین، تحقیقی دیگر تأثیر مثبت سیر سیاه بر چاقی و مشکلات کبدی و کلیوی را تأیید کرده است. بنابراین، اگر به دنبال روشی برای جلوگیری از افزایش وزن ناشی از رژیمهای پُرچرب هستید، سیر سیاه گزینه خوبی است. سیر سیاه ممکن است با داروهای مرتبط با مشکلات کلیوی تداخل داشته باشد و روند درمان را کند کند. افراد دارای مشکلات کلیوی باید از مصرف این ماده غذایی در رژیم خود پرهیز کنند و با پزشک خود مشورت کنند.
یکی از عوارض احتمالی مصرف زیاد سیر سیاه، مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوزش معده یا درد شکمی در افراد حساس است. این مسئله به دلیل ترکیبات گوگردی موجود در آن رخ میدهد که ممکن است تحریککننده مخاط گوارشی باشند. همچنین، در برخی افراد، بوی بدن یا بوی دهان پس از مصرف طولانیمدت گزارش شده است. سیر سیاه میتواند به بهبود عملکرد کنترل قند خون کمک کند و به این ترتیب، میزان قند خون را تنظیم کند. این اثر ممکن است از طریق کاهش مقاومت به انسولین یا افزایش تولید انسولین اتفاق بیفتد. همچنین، سیر سیاه منبعی غنی از آنتیاکسیدانهاست که نقش مهمی در جلوگیری از دیابت و مسائل مرتبط با آن دارد.
میزان مناسب مصرف چای سیاه به شرایط بدنی هر فرد بستگی دارد، اما به طور کلی نوشیدن ۲ تا ۴ لیوان یا فنجان در روز میتواند فواید آن را حفظ و از عوارض احتمالی جلوگیری کند. مصرف بیش از ۵ لیوان در روز ممکن است خطر بروز عوارض جانبیِ ذکرشده را افزایش دهد. اما خوب است بدانیم این نوشیدنی با وجودِ داشتن کافئین، خیلی هم برای سلامتی مفید است. هرچند زیادهروی در مصرف چای سیاه هم میتواند مضرات و عوارضی برای بعضی از افراد داشته باشد.
به طور کلی، طعم آنها ملایم تر از سیر است و تا حدودی چیزی بین سیر و پیازچه است. برگ های سیر ساقه های گلی هستند که از پیاز سیر سرچشمه می گیرند. در طول دوره رشد قبل از ظاهر شدن برگ های سیر، شروع به پیچیدن به سمت بالا میکند و به شکل 1 تا 3 کلاف مرتب می شود. برگ سیر های بهاری طعم ملایم تری دارند.آنها ممکن است به صورت خام در سالاد و همچنین سرخ کردنی مورد استفاده قرار گیرند. هیچ چیز به اندازهی بوی ناخوشایند بدن یا بوی بد دهان نمیتواند آدمها را از اطرافتان دور کند. به همین دلیل نیز حرف زدن راجع به عوارض جانبی سیر برایمان دردناک است.